Kávový likér

Suroviny

  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka - Salka
  • 5 šálků espressa (nejlepší je tmavě pražená silná káva)
  • 1 dcl rumu (neboli našeho českého Tuzemáku či Božkova :))

Z plechovek s mlékem odstraníme papírovou etiketu, plechovky vložíme do menšího hrnce s vodou a necháme vařit na mírném ohni tři hodiny.

Poté plechovky vyjmeme a necháme vychladnout. Zkaramelizované mléko smícháme v mixéru s rumem a silnou vlažnou kávou.

Vznikne nám cca 1 litr lahodného likéru, který necháme pořádně vychladit. Likér je lepší odleželý, ochutnávejte třeba až druhý den.

TIP: Nejlepší je, když likér podáváte vychlazený společně s kostkou ledu.

 

cb2 2x (kopie)

 

Zpět do obchodu